Ari ni balik singgah kedai Rahim dan nampak petola freshh sgt. 1 biji 2 hengget..mahalnya petola skrg ni..tapi nak makan nye psl beli gak la. Hari ni cik nolie wat tumis air je petola ni..senang, sempoi dan cepat..hehe.
Bahan-bahannya:-
1 biji petola saiz besar (buang urat kasar dan hiris serong)
1 ketul tahu ikan *mushroom
2 ulas bawang merah (hiris)
1 ulas bawang putih (hiris)
1/3 ketul kiub ikan bilis tanpa msg
air secukupnya
garam secukupnya
2 sudu besar minyak utk menumis
Cara memasaknya:-
Panaskan minyak. Tumis bawang dan tahu ikan. Bila naik bau, masukan petola. Kacau sekejap dan masukkan air secukupnya, garam dan kiub ikan bilis.
Bila menggelegak, boleh la angkat dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment